Vďaka automatickej a presnej regulácii teploty je naša zostava optimálne vhodná na šetrnú pasterizáciu ovocných alebo zeleninových štiav. Krátkodobým zahriatím potravín z 60° - 90°C je väčšina mikróbov bezpečne zničená. Jednoduchá obsluha a digitálny displej pre reguláciu teploty, to odlišuje tento Pasterizátor.
Za studena naplnená uzavretá fľaša alebo poháre sú umiestnené v nádrži na vodu. Potom sa nádrž naplní vodou. Proces pasterizácie je plne automatický na základe nastaviteľnej teploty a času udržiavania tepla.
WP100 | WP200 | |
Nominálny hodinový výkon [1L Fliaš/h] | 100 | 200 |
Vykurovací výkon [kW] | 9,0 | 2x9,0 |
Electrické pripojenie [V/Amp/kW] | 400/16/9,0 | 400/16/18 |
Plniaci obsah [1L Fliaš] | 50 | 100 |
Uzavreté fľaše alebo poháre plnené za studena sa posúvajú pomocou vozíka na fľaše do izolovanej komory s vodným potrubím navrchu. Automatická kontrola teploty so senzorom dohliada na vodu a produkt. Integrovaná výroba teplej vody parou-horúca voda - výmenník tepla. Zásobovanie parou zabezpečuje vlastný parný generátor. KKP360 je k dispozícii s parou, horúcou vodou a elektrickým napájaním.
Nominálny hodinový výkon [1L Fliaš/h] | 360 |
Vykurovací výkon [kW] | 1,5 |
Electrické pripojenie [V/A/Hz] | 400/16/50 |
Uzavreté fľaše alebo poháre plnené za studena sa ukladajú do komory na europalety. Štandardné elektronické riadenie procesu pasterizácie pozostáva z: nastavenia rýchlosti ohrevu, požadovanej teploty pasterizácie a požadovanej doby zdržania. Elektronický záznamník teploty podľa HACCP na sledovanie teploty produktu a teploty komory v priebehu času je štandardom. Cirkuláciu vzduchu zabezpečuje vysokovýkonný radiálny ventilátor s obežným kolesom z nehrdzavejúcej ocele. Pre najlepšiu distribúciu pary vedie vstrekovanie pary priamo do vzduchového potrubia.
Nominálny hodinový výkon [1L Fliaš/h] | 480 |
Vykurovací výkon [kW] | 4,0 |
Electrické pripojenie [V/A/Hz] | 400/16/50 |
Prípojka na stlačený vzduch [bar] | 6 |
Uzavreté fľaše alebo poháre plnené za studena sa ukladajú do komory na europalety (max. 2 palety). Štandardné elektronické riadenie procesu pasterizácie pozostáva z: nastavenia rýchlosti ohrevu, požadovanej teploty pasterizácie a požadovanej doby zdržania. Elektronický záznamník teploty podľa HACCP na sledovanie teploty produktu a teploty komory v priebehu času je štandardom. Cirkuláciu vzduchu zabezpečuje vysokovýkonný radiálny ventilátor s obežným kolesom z nehrdzavejúcej ocele. Pre najlepšiu distribúciu pary vedie vstrekovanie pary priamo do vzduchového potrubia.
Nominálny hodinový výkon [1L Fliaš/h] | 960 |
Vykurovací výkon [kW] | 5,5 |
Electrické pripojenie [V/A/Hz] | 400/16/50 |
Prípojka na stlačený vzduch [bar] | 6 |
Uzavreté fľaše alebo poháre plnené za studena sa ukladajú do komory na europalety (max. 4 palety). Štandardné elektronické riadenie procesu pasterizácie pozostáva z: nastavenia rýchlosti ohrevu, požadovanej teploty pasterizácie a požadovanej doby zdržania. Elektronický záznamník teploty podľa HACCP na sledovanie teploty produktu a teploty komory v priebehu času je štandardom. Cirkuláciu vzduchu zabezpečujú 2 vysokovýkonné radiálne ventilátory s obežným kolesom z nehrdzavejúcej ocele. Pre najlepšiu distribúciu pary vedie vstrekovanie pary priamo do vzduchového potrubia.
Nominálny hodinový výkon [1L Fliaš/h] | 1920 |
Vykurovací výkon [kW] | 11 |
Electrické pripojenie [V/A/Hz] | 400/16/50 |
Prípojka na stlačený vzduch [bar] | 6 |
Mobilný predinštalovaný kompletný systém je vybavený účinným kotlom, výmenníkom tepla, obežným kolesovým čerpadlom na šťavu a automatickým riadením. Poskytnutá šťava sa čerpá cez tepelný výmenník v potrubí pomocou čerpadla na šťavu. Pozostáva z dvoch potrubí ležiacich vo vnútri vedľa seba, pričom vo vonkajšom potrubí prúdi horúca voda, ktorá odoberá z kotla potrebné teplo 80 °C. Vo vnútornej trubici šťava prúdi opačným smerom a je tak jemne zahrievaná.
Nominálny hodinový výkon | od 250 do 2000 Litrov/h |
Kompletný predinštalovaný mobilný systém je vybavený obehovým čerpadlom, elektrickými vykurovacími telesami, obežným čerpadlom na šťavu, potrubným výmenníkom tepla a automatickým ovládaním. Elektropasterizátor EPAS je univerzálne použiteľný systém s výkonom 210 až 420 litrov za hodinu. Šťava je čerpaná priamo z vyrovnávacej nádrže do rúrkového výmenníka tepla a je ohrievaná na zvolenú teplotu. Teplotu je možné regulovať až do 95 °C. Elektrický ohrev je možné regulovať v niekoľkých stupňoch, aby sa prispôsobil výkon aj pri plnení malých nádob.
Nominálny hodinový výkon | od 210 do 420 Litra/h |
Krátkodobé zahrievanie pasterizuje čerstvo vylisované šťavy a zabíja všetky baktérie a kvasinky, aby sa pripravilo čisté kvasenie s čistými kvasinkami. Systém možno použiť aj na zrážanie proteínov a stabilizáciu zákalu. Studená šťava sa predhrieva vo výmenníku šťava-šťava a v pasterizéri sa privedie na požadovanú teplotu. Po prebehnutí záchytnou sekciou cca. 30 sekúnd sa zohriata šťava opäť ochladí.
Krátkodobým zahriatím tekutín na 100 °C sú mikróby bezpečne zničené. Pasterizačné zostavy sú koncipované tak, aby ovocné a zeleninové šťavy nepodliehali skaze.
Dodávaná šťava sa čerpá cez potrubný výmenník tepla pomocou čerpadla na šťavu. Teplo pre tento systém zabezpečuje ohrievacia kanvica. Ventil na šťavu sa otvorí pri dosiahnutí teploty a prenesie pasterizovanú šťavu do Kreuzmayr na plnenie do fliaš/plnenia alebo do zostavy BAGinBOX.
Obsluha tohto zariadenia je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu špeciálnu kvalifikáciu. Keďže proces pasterizácie prebieha automaticky, je veľmi flexibilný a dá sa nastaviť na vysokú presnosť.
- Šťavy zostávajú čerstvé až 1 rok
- Obehové čerpadlo
- Nádoba na vyrovnávanie tlaku
- Automatická regulácia teploty
- Výmenník tepla rúra v rúre